Gebitsverzorging

Paardentandarts

Drs. Wasmann is (naast erkend paardendierenarts) dierenarts voor tandheelkunde. Hij is hiervoor opgeleid op de universiteit van Edinburg o.l.v. Prof. P. Dixon.

Gebitsproblemen

Door de manier waarop wij paarden houden en gebruiken, hebben hun gebitten vaak veel te lijden. Vooral de niet-natuurlijke manier van voeren veroorzaakt heel vaak gebitsproblemen.

Image

Het belang van een goed gebit

Bij het gebit begint letterlijk en figuurlijk alles. Een goed gebit is een voorwaarde voor een gezond paardenleven en het gebruik als rijpaard (denk aan het bit in zijn mond!). Het gebit heeft direct weerslag op het hele paardenlichaam en andersom.

Gebitscontrole

Bij een gebitsconsult moet daarom het hele paard deskundig bekeken worden. Het is dus verstandig om dit te laten doen door een dierenarts die zich heeft gespecialiseerd in de gebitsverzorging en tandheelkunde. Hij kan u verder voorlichten over het gebitsonderhoud bij paarden.

Verdoving

Wij gebruiken moderne sedatie- en verdovingstechnieken om het onderzoek en de behandeling zo aangenaam mogelijk voor uw paard te maken. Bovendien kan het onderzoek alleen onder sedatie goed worden uitgevoerd. Alleen dierenartsen mogen sederen en verdoven; andere gebitsverzorgers niet. Ook daarom is het verstandig om het gebit van uw paard door een dierenarts te laten verzorgen.

Image