Gratis begeleiding bij afslankprogramma met beloning!

Wist u dat maar liefst 50% van de katten en honden overgewicht heeft?

Een kilo’tje meer of minder maakt echt verschil. Wist u dat 1kg overgewicht bij een kleine hond gelijk staat aan 7kg overgewicht bij de mens? En dat 1kg overgewicht bij een kat gelijk staat aan 16kg overgewicht bij de mens?

Onze dietistes begeleiden u gratis in een afslankprogramma voor uw huisdier! 

  • we zullen samen uw dier wegen
  • het streefgewicht vaststellen
  • adviseren over de hoeveelheid voeding die u mag geven
  • we geven bewegingsadvies
  • en plannen direct weer een gratis vervolgafspraak!

Tijdens de gratis bezoekjes krijgt u leuke extra's en kortingen!
Indien u start met de dieetvoeding van Hill's® gedurende de maanden april en mei bieden we u en uw dier een gratis zak onderhoudsvoeding aan als het streefgewicht bereikt is!

Neem meteen contact op voor een gratis afspraak bij onze diëtistes via tel nr 0475-485151

Aandacht weegt zwaarder dan gewicht

JOUW HOND BEDELT OM MEER DAN ALLEEN ETEN
Wanneer jouw hond bedelt, is hij niet per se op zoek naar eten of snoepjes. Als je hem iets te eten geeft elke keer dat hij bedelt, kan dat leiden tot teveel eten en overgewicht. In plaats van hem te belonen met eten, wordt je hond ook blij als je hem beloont door met hem te spelen of hem te aaien. Hij zal al snel zijn eigen gedrag gaan associëren met andere soorten beloning, waardoor hij niet altijd voer of snoepjes meer verwacht.

VOEDING OP MAAT HELPT!
• Zorg voor routine in het voedingsschema.
• Geef geen etensrestjes. Het voedsel dat wij eten heeft bijna nooit de juiste balans in nutriënten voor honden.
• Maak er een spelletje van:pak een gezonde beloning of een paar brokjes van de dagportie van je hond, gooi deze rond en laat hem de beloning achterna jagen.
• Vraag je dierenarts naar speciale dieetvoeding om je hond een verzadigd gevoel te geven tussen de maaltijden door en hem veilig te helpen afvallen.

SPELEN HELPT!
Honden houden van eten, maar ze houden ook van spelen. Honden vinden het fijn om te ontdekken, te apporteren en spelen graag met hun speeltjes en met andere honden.

BEWEGING HELPT!
Van beweging wordt je hond niet alleen fitter; het heeft ook allerlei andere positieve effecten. Laat hem de buitenwereld ontdekken. Samen bewegen, zoals lange wandelingen maken of korte stukjes hardlopen of fietsen, versterkt ook nog eens jouw band met je hond.

AAIEN HELPT!
Honden hebben een ‘liefdeshormoon’ dat vrijkomt zodra ze worden geaaid. Van lekker achter zijn oren krabben, knuffelen en borstelen wordt jouw hond blij en rustig. Aai je hond regelmatig en na verloop van tijd heeft hij liever fysieke aandacht dan een snoepje.