November diabetesmaand

14 november is Wereld Diabetes Dag en wordt er aandacht gevraagd voor diabetes mellitus (suikerziekte) en de enorme toename van deze ziekte. Diabetes komt niet alleen regelmatig voor bij mensen, maar ook bij onze huisdieren. Daarom roepen wij de maand november uit tot de ‘Diabetesmaand van honden en katten.’

Waaraan kan ik diabetes herkennen?

Belangrijke symptomen van deze ziekte zijn overmatig drinken en plassen en verandering van het gewicht. Daarnaast kan het dier lusteloos zijn en er kan een vertroebeling van de lens in het oog ontstaan (staar).  Suikerziekte kan ongeacht leeftijd, geslacht en ras ontstaan. Er zijn wel enkele factoren die de kans op suikerziekte vergroten, zoals overgewicht, bepaalde medicatie en gebrek aan beweging (bij katten).

Gelukkig heeft een suikerziektepatiënt met de huidige behandel- en controlemethoden dezelfde levensverwachting als ‘gezonde’ soortgenoten. Door middel van een vroege diagnose en passende behandeling kan een goede kwaliteit van leven worden geboden. Lees meer over diabetes bij de hond en bij de kat

Drinkt en plast uw huisdier de laatste tijd meer? Laat uw dier testen op diabetes door het suikergehalte in het bloed te laten meten. Neem voor vragen gerust contact op!

Ook dieren met diabetes moeten, net als mensen, een vast voedingspatroon hebben en opletten met wat ze eten. Speciale diabetes voeding helpt hierbij. Het is erg smakelijk en werkt door de specifieke samenstelling stabiliserend op de bloedsuikerspiegel. Deze maand bieden wij u de 1,5 kg verpakking diabetic droogvoeding voor zowel hond als kat van Royal Canin ® aan met 50% korting! Daarnaast krijgt u er voor de hond gratis 2 blikjes natvoeding bij en voor de kat 2 maaltijdzakjes!