Regel op tijd een pension voor uw huisdier!

Misschien heeft  u uw vakantie al geboekt, of bent u nog volop allerlei mogelijkheden en bestemmingen aan het bekijken?  Maar weet u ook al wat u in de vakantie met uw huisdier gaat doen? Want als u uw huisdier thuis laat, moet u wel op tijd een oppas adres regelen. Dierenpensions zijn vaak al maanden van tevoren volgeboekt voor het hoogseizoen. Wie nog niets heeft geregeld, moet nu dus haast maken!

Voor wie zijn huisdier niet mee wil nemen op vakantie, zijn er meerdere mogelijkheden. Soms kunnen buren, vrienden of familie voor het huisdier zorgen. Als dit niet kan, dan zijn er gelukkig dierenpensions. Die zijn er natuurlijk voor honden en katten, maar ook voor konijnen, cavia’s en andere dieren.

Het is wel belangrijk dat u uw oppasadres met zorg uitzoekt. Ga er dus eerst eens kijken voor u een reservering maakt. Hoe wordt uw dier gehuisvest, hoe is de verzorging en hoeveel tijd kan er aan uw dier besteed worden? Ziet alles er schoon uit, en zijn er mogelijkheden voor speciale verzorging zoals het geven van medicijnen? Kies een pension wat bij uw dier past. Sommige dieren vinden het heerlijk om met anderen te spelen, andere (oudere) dieren zijn beter af als het wat rustiger en kleinschaliger is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Denkt u ook aan de kennelhoestvaccinatie? Deze stellen de meeste pensions terecht verplicht. De neusdruppels kunnen nog 3 dagen van tevoren gegeven worden, lees meer.

Er zijn kattenpensions die ook een neusdruppel vaccinatie verplichten, hetgeen heel verstandig is. Deze vaccinatie werkt tegen de Bordetella bacterie, een besmettelijk veroorzaker van niesziekte bij de kat.  Deze vaccinatie kan gelijktijdig gegeven worden met de reguliere jaarlijkse vaccinatie bij uw kat.