Wij beschikken sindskort over een rauwe veterinaire voedingslijn!

Raw Veterinary Diets®

Voeding die past bij de levensfase en behoefte van uw hond.

De recepturen zijn compleet geformuleerd volgens de laatste wetenschappelijke inzichten, zodat werkzaamheid en compleetheid gegarandeerd zijn. Daarnaast zijn alle Energique Raw Veterinary Diets diepvriesvoedingen bewerkt met HPP, High Pressure Processing. HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in voeding af te doden. Hierdoor zijn ze veilig inzetbaar voor honden met specifieke aandoeningen.

Veelzijdigheid & compleetheid

Alle producten zijn compleet geformuleerd met dierlijke ingrediënten aangevuld met een rijke en gevarieerde mix van plantaardig materiaal voor voldoende vezelwerking, en gegarandeerd vrij van geur-, kleur-, en smaakstoffen. Met toegevoegde vitamines en mineralen.

Wetenschappelijk geformuleerd

De dieetlijn is volledig compleet geformuleerd conform wetgeving en volgens de laatste wetenschappelijke inzichten voor verschillende dieetindicaties.
De verkrijgbare varianten zijn:

  • All life balance

Een compleet geformuleerde rauwe voeding voor gezonde honden, welke voor alle leeftijdscategorieën geschikt is. Speciale aandacht is besteed aan het calciumgehalte van deze voeding, en de calcium : fosfor ratio, zodat deze voeding ook geschikt is voor puppy’s van snelgroeiende hondenrassen. De voeding is licht verteerbaar, zodat ook honden met een gevoelig maag-darm kanaal deze voeding goed kunnen verdragen.

  • Hypoallergenic

Hypoallergenic is de eerste compleet geformuleerde rauwe voeding voor honden met een gevoelige spijsvertering en/of huid, met veterinaire indicatie voedselovergevoeligheid. Vrij van rundvlees, zuivel en glutenbevattende granen. Bevat eend als enige bron van dierlijk eiwit, ook geschikt voor pups!

  • Hypoallergenis insect

Compleet geformuleerde rauwe dieetvoeding op basis van insecten (buffalo worm) voor honden met een gevoelige spijsvertering en/of huid, welke geschikt is als eliminatiedieet, bij zowel groeiende als volwassen honden.

  • Joint balance

Een compleet geformuleerde dieetvoeding voor honden met osteoartritis. Het voldoet zowel wettelijk als wetenschappelijk aan alle kenmerken van dieetvoeding ter ondersteuning van de gewrichten bij honden met osteoartritis. Bevat omega-3 vetzuren, groenlipmossel, chondroïtine, glucosamine en anti-oxidanten.

  • Renal balance

Speciaal ontwikkeld om bij honden met chronische nierinsufficiëntie ondersteuning te bieden. Voldoende energie-opname is zeer belangrijk bij patiënten met chronisch nierfalen. Renal Balance is geformuleerd met een hoog gehalte aan vet, zodat een ruime hoeveelheid aan energie wordt opgenomen in een relatief klein maaltijdvolume.

  • Urinary balance

De eerste compleet geformuleerde rauwe dieetvoeding voor honden met struvietkristallen in de urine. Speciaal is ontwikkeld om bestaande struvietstenen en -kristallen op te lossen en vorming van nieuwe kristallen te voorkomen.

  • Weight balance

Dit dieet heeft een aangepaste samenstelling ten opzichte van onderhoudsvoer, om het proces van gewichtsverlies op een verantwoorde manier mogelijk te maken, en te ondersteunen in de regulering van de suikerspiegel in geval van suikerziekte. Het voldoet zowel wettelijk als wetenschappelijk aan alle kenmerken van dieetvoeding ter vermindering van overgewicht en regulering van de glucose voorziening.

Veiligheid & verantwoordelijkheid

Het HPP proces maakt de Raw Veterinary Diets van Energique de microbieel meest veilige rauwe, veterinaire voedingslijn. High Pressure Processing (HPP) heeft als doel het elimineren van ziekteverwekkende bacteriën. HPP is een wetenschappelijk gevalideerde manier om pathogene bacteriën in (humane) voeding af te doden. HPP wordt ook veelvuldig toegepast op producten voor humane consumptie.

Kwaliteit & betrouwbaarheid

Energique Raw Veterinary Diets worden geproduceerd door Energique BV in Gorredijk. Alle producten worden in een fabriek met GMP+ en IFS certificering gefabriceerd en zijn van humane consumptiekwaliteit.

Wij kunnen precies voor u berekenen hoeveel u dient te voeren (ook als u het combineert met brokken) en uiteraard adviseren we u over de bewaarcondities. Op dit moment zijn de voedingen verkrijgbaar op onze vestiging in Echt en Roermond. Neem voor vragen gerust contact op of kijk voor meer info over de voedingen en veelgestelde vragen op de website van raw veterinary diets.