Maand van de glimlach

Veel baasjes van honden en katten hebben niet in de gaten dat hun huisdier gebitsproblemen heeft. Dit komt omdat het gebit wel heel ernstig moet zijn, voordat uw huisdier echt stopt met eten. Verschijnselen die u kunnen opvallen zijn:

  • stinkende adem
  • verkleuring van tanden door tandplaque of in een verder gevorderd stadium tandsteen.
  • overmatig veel kwijlen
  • bloedend tandvlees
  • slechter harde brokken eten of niet goed kauwen.
     

Image

Heeft uw hond één van bovenstaande verschijnselen? Maak een afspraak en laat het gebit van uw dier beoordelen. Dieren blijven toch eten ondanks gebitsproblemen. Maar als gebitsproblemen tijdig ontdekt en behandeld worden, kunnen kiezen en tanden gespaard blijven! Tijdens een consult wordt er met u besproken of er een gebitsbehandeling onder narcose noodzakelijk is en of er eventueel röntgenfoto's gemaakt moeten worden. Indien dit laatste het geval is, komt uw dier terecht bij ons speciale gebitsteam

Veel problemen kunnen worden voorkomen door de tanden te poetsen bij uw dier. We zien echt dat het effect heeft als baasjes dit consequent volhouden. Bekijk hieronder het korte instructie filmpje waarin u stap voor de stap de tanden leert poetsen bij uw hond:

Ook uw kat kunt u de tanden poetsen! Bekijk in het korte filmpje hieronder hoe u dit het beste kunt aanpakken:

Deze maand bieden wij u een speciale gebitsverzorgende voeding aan, Dental Diet van Royal Canin®, met 50% korting! U krijgt deze korting op Imagede hoeveelheid waar uw dier maarliefst een maand van kan eten! (Deze aanbieding geldt uitsluitend voor dieren die voor het eerst starten met deze voeding) 

De speciale structuur van deze brokjes zorgt voor een mechanische reiniging van het gebit tijdens het kauwen en helpt daardoor de vorming van tandplaque en tandsteen voorkomen.

We hebben gebitsondersteunende snacks, de  Dental care chews van Hill's® deze maand 1 + 1 gratis!

Ook hebben we Orozyme® tandpasta, een gebitsverzorgingsset en kauwsticks verkrijgbaar voor petpunten deze maand!

Image

 

Neem gerust contact op voor vragen of voor het maken van een afspraak!