NIEUWE manier van vlooienbestrijding: bioactivatie

Geen blootstelling aan werkzame stoffen

De nieuwe manier van vlooienbestrijding heet bioactivatie. Bij bioactivatie wordt de werkzame stof pas actief na omzetting in het lichaam van de vlo. Zo worden u en uw huisdier niet blootgesteld aan de actieve vorm van de werkzame stof. Dat is wel zo veilig!

Bioactivatie en uw huisdier

  • Na toediening. De inactieve vorm van de werkzame stof verspreidt zich via het natuurlijke huidvet door de vacht van uw huisdier.
     
  • Contact en opname. Wanneer de vlo op uw huisdier springt, komt deze in contact met de nog inactieve vorm. De vlo hoeft hier niet voor te bijten.
     
  • Bioactivatie. De spijsvertering van de vlo verandert de werkzame stof snel in zijn actieve vorm.
     
  • Vrij van vlooien. De vlo raakt verlamd en gaat dood, waarna uw huisdier vrij van vlooien is.

Toediening

Activyl® wordt één maal per maand toegediend met behulp van een doorzichtige pipet die gemakkelijk met één hand kan worden geopend. De stof is geurloos, droogt snel en blijft ook na wassen, zwemmen en blootstelling aan zonlicht goed werkzaam. Er zijn zeven verschillende verpakkingen beschikbaar voor het behandelen van kleine tot extra grote honden (vijf groottes) en kleine en grote katten (twee groottes). Het product is goedgekeurd voor gebruik bij pups en jonge katjes vanaf acht weken oud.

 

 

 

Voor honden beschikken we ook over acticyl tick plus dat tevens werkzaam is tegen teken.
Neem gerust contact op voor vragen.