Pipet tegen muggen en zandvliegen voor de vakantie!

Vectra® 3D beschermt pups en volwassen honden tegen volwassen vlooien, teken, muggen, steekvliegen en zandvliegen. Bovendien voorkomt Vectra® 3D de ontwikkeling van alle onvolwassen vlooienstadia (eieren, larven en poppen) en helpt zo mee aan de bestrijding van de vlooien in de omgeving.

Het is verkrijgbaar in verschillende doseringen, nauwkeurig toegepast op het gewicht van uw hond. Ze zijn per stuk verkrijgbaar! Wel zo handig als u het middel alleen voor de vakantie wilt gebruiken. 

Waarom zou ik Vectra® 3D gebruiken?

Naast de andere vlooien- en tekenmiddelen die u van ons gewend bent, biedt Vectra® 3D een uitstekende bescherming tegen muggen en zandvliegen gedurende een maand, dit maakt het ideaal voor uw vakantie richting het zuiden. Stekende muggen kunnen hartworm overdragen en zandvliegen veroorzaken de ziekte Leishmaniose.

Om infecties door vliegende insecten te voorkomen is het belangrijk om niet gebeten te worden. Een middel dat werkt aan de buitenkant, dus in de vacht en op de huid, is dan een verstandige keuze. Het liefst kies je voor een middel dat zowel een dodende werking heeft op insecten als een afwerende werking.

Afwerende werking
Zorgt ervoor dat vliegende insecten niet op je hond terecht willen komen. Ze mijden je hond, waardoor die geen gastheer wordt voor een bloedmaaltijd. Zonder bloedmaaltijd kunnen muggen en zandvliegen infecties niet overdragen op jouw hond.

Insectendodende werking
Als insecten toch door de afwerende werking heen breken, dan neemt de insectendodende werking van VECTRA 3D het over. Dit gebeurt door contact met het middel, dus zonder dat zandvliegen of muggen hoeven te bijten.

Vectra 3D
Vectra 3D bevat permethrin als werkzaam bestanddeel. Dit middel is dodelijk voor insecten, maar heeft ook een afwerende werking. Vliegende insecten hoeven geen bloed te drinken voor de werkzaamheid en zonder bloedmaaltijd kunnen Leishmania- en hartworminfecties niet worden overgedragen.

Afbeelding
besmetting hartworm

 

Hier rechts ziet u op het kaartje waar in Europa uw dier risico loopt op een hartworm besmetting.

 

 


Hieronder ziet u de risicogebieden voor Leishmaniose, overgedragen via zandvliegen.

Afbeelding
leishmaniose besmetting

Hoe dien ik de pipet toe?

De applicator van Vectra 3D heeft een lange punt zodat het product makkelijk kan worden aangebracht op de huid, zonder morsen.

De line-on methode van aanbrengen heeft de voorkeur.

  • Staart tot schouder, dus van achter naar voren!!!
  • Betere dekking betekent betere werking
  • Na 6 uur is de vectra opgedroogd, een vettige plek kan dan uit de vacht worden gekamd!

Een andere optie is de spot-on methode: