Trimsalon in Susteren

Onze trimster Anouk is vanwege gezondheidsredenen helaas moet stoppen met trimmen. Momenteel is er daardoor geen trimster bij ons werkzaam. Wij doen ons best om zo spoedig mogelijk vervanging te vinden. U kunt wel alvast telefonisch aangeven dat u een afspraak wenst te plannen. U kunt dan het beste bellen van maandag t/m vrijdag met onze vestiging in Susteren via tel nr: 046-7111295 tussen 15.00 en 18.30 uur.
 

De trimsalon 

Bij trimsalon Dierenkliniek Hoogveld Susteren wordt er grote waarde aan gehecht om in alle rust uw hond te kunnen verzorgen. Een trimbeurt is vaak al een hele beleving voor een hond. Door uitsluitend op afspraak te werken, kunnen we de rust in de trimsalon bewaren en uit ervaring kunnen we u zeggen dat de hond zich daarbij het meeste op zijn gemak voelt!
We trimmen ook katten! Deze proberen we uiteraard op een rustig moment te plannen, als er geen honden aanwezig zijn.

Daarnaast is de trimsalon van alle gemakken voorzien, zoals een in hoogte verstelbare tafel, een in hoogte verstelbaar bad en wordt er gebruik gemaakt van hoogwaardige verzorgingsproducten.

Belangrijk om te weten:

 • Laat uw hond goed uit voor u hem naar de trimsalon brengt. De behandeling zal enige uren in beslag nemen en het is vervelend als de hond zijn behoefte zolang op moet houden.
 • Probeer uw hond zo droog mogelijk naar de trimsalon te brengen, aangezien een natte vacht niet behandelbaar is
 • Overleg eerst met uw trimmer/-ster wanneer u van plan bent uw hond voor zijn trimbeurt in bad te stoppen. Veel vachten zijn namelijk moeilijk te behandelen na een wasbeurt.
 • Breng de hond altijd aan de lijn.
 • Breng uw hond nooit met een volle maag.
 • Meld eventuele lichamelijke klachten, loopsheid, agressiviteit e.d. zodat daar rekening mee kan worden gehouden tijdens de trimbeurt. Vertel ons vooral alles waarvan u denkt dat het belangrijk is voor ons te weten; voor u zelf en voor ons zeker heel prettig!
 • Gelieve uw hond vlo-vrij te brengen. Indien uw hond toch last heeft van vlooien, dienen wij hiervoor een meerprijs te berekenen (i.v.m. vlo-vrij maken van de hond alsmede daarna de trimsalon). 
 • Zorg dat u op de afgesproken tijd aanwezig bent. Het komt helaas voor dat het tijdstip van de afspraak niet zo serieus genomen wordt. Hierdoor kan de planning van een werkdag aardig verstoord worden, wat niet prettig is voor de trimster maar ook niet voor de klanten en honden die erna komen en daardoor moeten wachten. Trimsalon Dierenkliniek Hoogveld Susteren is in zulke gevallen genoodzaakt deze extra tijd in rekening te brengen. Bij te laat komen zullen wij € 8,50 per kwartier doorberekenen.
 • Begin zelf al zo vroeg mogelijk met het kammen en borstelen van uw hond, liefst van kleins af aan. Maak hem/haar gewoon met het aanraken van oren, bek, staart e.d. zodat het straks een gewenning zal zijn op de trimtafel.

Behandeling

Nadat u uw hond op het afgesproken tijdstip gebracht heeft, ondergaat de hond een complete schoonheidsbehandeling! 
Wassen, drogen, vacht in model brengen (door middel van knippen, scheren of plukken), nageltjes knippen, overtollig haar uit de oren verwijderen, etc. 

Hieronder kunt u de verschillende onderdelen nog even wat uitgebreider bekijken:

Wassen en föhnen
Het wassen gebeurt door middel van goede, zachte shampoos; hiervan wordt de vacht lekker schoon en gaat uiteraard lekker ruiken. Op deze manier worden ook eventuele parasieten ontdekt; door middel van een speciale shampoo kunnen deze direct verwijderd worden. 
Daarna maken we gebruik van de föhn en waterblazer. Laatstgenoemde blaast het water letterlijk uit de vacht waardoor hij snel droogt en losse dode haren en huidschilfers uit de vacht worden geblazen.

Kammen en borstelen
Door te kammen en borstelen worden nog eventuele klitten ontdekt die direct verwijderd kunnen worden.
Kam of borstel altijd in laagjes, van onder naar boven en let erop dat de kam of borstel tot op de huid van de hond gaat. Vaak blijkt dat de bovenste laag haren netjes bijgehouden is, terwijl daaronder een laag haren zich vervilt heeft op de huid. Helaas is daar dan niets meer aan te doen en zal de vacht kort geschoren moeten worden.

Ontklitten
De meeste klitten zitten op de bekende plaatsen zoals achter de oren, bij de oksels, binnenkant dijbeen, liezen, snor of baard. 
Soms is het verwijderen van de klitten geen plezierige ervaring voor de hond. Het is dan beter de klitten weg te knippen en/of te scheren. Het belang van uw hond staat bij ons altijd voorop!

Ontwollen
Veel rassen hebben naast de normale dekvacht ook veel ondervacht oftewel onderwol genoemd. De meeste eigenaren herkennen het loslaten van deze onderwol als ‘ruien’ (meestal zo’n twee keer per jaar).
Een wasbeurt, met 2 à 3 wassingen, waarbij de shampoo gedurende een langere tijd kan intrekken, en daarna het overtollig haar uitblazen met de waterblazer, helpt bij het zoveel mogelijk verwijderen van de onderwol op een natuurlijke manier; hierdoor behoudt de hond een mooie vacht, die niet constant in de rui is.

Zou je dit aan gaan pakken met borstels, furminators, etc. dan krijg je op den duur een constante rui. 

Knippen
Bij knippen wordt de vacht ingekort door middel van een schaar. Tussendoor wordt de vacht opgekamd om eventuele piekjes ook weg te kunnen knippen. Knippen kan alleen bij een daarvoor geschikte vacht en nadat de hond eerst gewassen en geföhnd is.

Plukken
Bij plukken wordt het loszittende dekhaar van een ruwharige hond verwijderd. Hiervoor dient uw hond goed “trimrijp” te zijn; dit om te voorkomen dat het de huid (en uw hond zelf) niet gaat irriteren. Het haar wordt plukje voor plukje verwijderd, met de haarrichting mee. 

Effileren
Effileren is het uitdunnen of inkorten van de vacht door middel van een effileerschaar (getande schaar) en kan op iedere gewenste lengte.

Scheren
Door middel van een tondeuse wordt de vacht ingekort, wat mogelijk is op veel verschillende lengtes.

Hoe vaak moet mijn hond getrimd worden?

Hoe vaak een hond moet worden getrimd is heel verschillend en afhankelijk van de vacht.

Maar om u toch een idee te geven:

 • Poedelvachten 4-8 maal per jaar
 • Ruwharige vachten 2-4 maal per jaar
 • Spanielvachten 4-6 maal per jaar

Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen! Om tenslotte nog een sprookje de wereld uit te helpen: uw hond wordt bij een vakkundige trimmer niet verdoofd! Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt.

Wassen

Zelf uw hond wassen in uw badkamer? Dat kan natuurlijk, maar heeft ook grote nadelen.

 • u moet met uw vieze hond naar de badkamer
 • u staat niet echt lekker met wassen. Het bad of douche is altijd te laag
 • uw hond schudt zich graag uit als hij nat is met alle gevolgen van dien
 • uw hele badkamer zit vol met haren, modder, et cetera
 • het afdrogen van uw hond lukt ook niet echt helemaal waardoor deze nat blijft of u uren staat te föhnen met uw eigen haarföhn
 • Wilt u dit niet? Maak dan gebruik van de mogelijkheid om uw hond door de assistente of trimster bij ons te laten wassen in de trimsalon. De middelen voor het wassen en föhnen zijn bij de prijs inbegrepen. Graag wel even van te voren bellen om te kijken of er plaats voor is. Heeft u interesse? Neem dan gerust contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden.

Tarieven

Onze tarieven zijn op aanvraag verkrijgbaar. Aan de hand van het ras kan een richtprijs gegeven worden, uitgaande van een normaal verzorgde hond die op regelmatige basis een bezoek aan de trimsalon brengt.
Wilt u een meer gerichtere prijsindicatie, kom dan gerust langs om de trimster een blik te laten werpen op de vachtconditie van uw huisdier.
Bij vlooien en veel klitten brengen wij een meerprijs van €12,50 per half uur in rekening.

 • Om de vacht van jouw huisdier optimaal te verzorgen, plannen we altijd ruim de tijd in. Mocht je verhinderd zijn of de afspraak willen verzetten, geef dit dan minstens 24 uur voor de geplande afspraak door. 
 • Bel je niet (op tijd) af dan zijn wij helaas genoodzaakt de geplande tijd in rekening te brengen.
 • Laten wassen en drogen is vanaf €15,- en het meest geschikt voor een vacht die vrij is van klitten.
 • Alle vanaf prijzen zijn inclusief wassen, crème behandeling, nagels knippen.
 • Deze prijzen zijn afhankelijk van de conditie van de vacht.

Wij hopen uw dier spoedig in de trimsalon van Dierenkliniek Hoogveld Susteren te mogen begroeten!