celonderzoek

Afbeelding
cytologie

Onze dierenarts Michel Willems heeft zich dankzij uitgebreide interesse, gevolgde nascholingen en jarenlange ervaring zeer bekwaam gemaakt in celonderzoek.

We kunnen een biopt nemen, door een dikte aan te prikken met een naald en spuit, en wat materiaal op te zuigen. Dit materiaal (of een druppel bloed) wordt op een glaasje gedaan en ondergaat een speciale kleuring door onze assistentes. Dankzij deze kleuring worden de aanwezige cellen zichtbaar onder de microscoop. 

Dit is een waardevolle aanvulling op een uitgebreid bloedonderzoek omdat we, door het bloed microscopisch te onderzoeken, aanwijzing kunnen krijgen voor kanker, oorzaak en herstel van bloedarmoede/infecties en aanwezigheid van bloedparasieten.

Als we een knobbeltje, of een vergrote lymfeklier, bij uw dier aanprikken en hiermee wat weefsel verzamelen kan er vastgesteld worden of dit een tumor is. 
Ook het aanprikken, onder echogeleide, van inwendige organen en afwijkende structuren is bij ons mogelijk. Waarmee we vervolgens, met behulp van het celonderzoek, tot een diagnose kunnen komen.