collageen type 2 tegen artrose

Wat is collageen type 2?

Collageen is het belangrijkste structurele eiwit in het kraakbeen van een gewricht.

Wat gebeurt er bij artrose?

Bij artrose is er sprake van een ontstekingsreactie in het gewricht. Hierbij worden er, door het afweersysteem van het lichaam, antistoffen gevormd tegen dit collageen type 2 in het gewrichtskraakbeen. Deze antistoffen verwoesten het collageen, met als gevolg dat het kraakbeen in het gewricht steeds verder aangetast wordt. De gewrichtsklachten en de pijn worden daardoor alsmaar erger. UC II (collageen type 2) stopt dit afbraakproces!

Hoe kun je de verder gaande artrose remmen?

Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van voedingssupplementen, zoals chrondroïtine en glucosamine, zowel bij mensen als dieren. Dit zijn bouwstoffen van het gewrichtskraakbeen. Uiteraard helpt het om deze stoffen extra toe te dienen aan het lichaam, omdat ze nodig zijn voor de opbouw van herstel.

Wat doet UC II?

Als men ongedenatureerd collageen type 2 oraal ingeeft, wordt dit collageen herkend door het afweersysteem in de darmwand. Het collageen zal de afweercellen aan zich binden en inactief maken, waardoor deze afweercellen niet meer het gewrichtskraakbeen kunnen aantasten. Je remt dus verdere aantasting van de gewrichten! "Ongedenatureerd" betekent in de oorspronkelijke vorm. U kunt het vergelijken met eiwit in een ei. Als u dit ei kookt, denatureert het eiwit en heeft het een andere samenstelling. Er zijn veel produkten in de omloop maar het is heel belangrijk  dat u een product geeft met ongedenatureerd collageen type 2, ook wel UC II genoemd. Want alleen in deze oorspronkelijke vorm heeft het de juiste optimale werking die gewenst is.

Effect op uw dier?

Dit type collageen heeft verder absoluut geen schadelijke bijwerkingen voor uw dier. In studies is aangetoond dat honden na 3 maanden dagelijkse toediening van 10 mgram UC II, 80% minder pijn hadden, ook na beweging en weer veel actiever waren geworden.
Ongeacht het gewicht moet u dagelijks 1 capsule toedienen, dus uw hond kan hier 2 maanden mee vooruit!