TTA methode

Om de knie weer te stabiliseren bestaan verschillende operatieve technieken. Onze collega Michel Willems opereert onder andere volgens TTA rapid techniek:

Hierbij wordt de aanhechting van de kniepees aan het onderbeen meer naar voren verplaatst waardoor het onderbeen niet meer naar voren kan schuiven.(hetgeen door de kapotte kruisband wel mogelijk was). Hierbij neemt de druk op de binnenmeniscus juist af waardoor die niet meer zo snel zal beschadigen. Het naar voren verplaatsen van de kniepees wordt bereikt door de aanhechting van de kniepees aan het onderbeen samen met een stuk bot van het onderbeen los te zagen en met een "kooi" ertussen weer vast te maken. De krachten die ontstaan na de verscheuring van de voorste kruisband, worden door het aanbrengen van een titanium kooi in het scheenbeen weer opgeheven.

Wat zijn de voordelen van de TTA rapid methode:

  • Deze kooien zijn er in verschillende maten. Hierdoor kan de TTA Rapid methode bij kleine en grote honden worden toegepast.
  • De TTA Rapid is geschikt voor gezelschapshonden en sporthonden.
  • Het geeft een stevige constructie met weinig kans op complicaties.
  • Het geeft een snel herstel van het kniegewricht.

Een kniegewricht wordt nooit meer helemaal het oude gewricht van voor de voorste kruisband verscheuring. 90% genezing is wel haalbaar en de hond kan weer normaal bewegen. In het gewricht blijven altijd veranderingen aanwezig.
Na zo'n operatie adviseren we altijd een maand rust en pijnstilling. Voor de toekomst is het verstandig op supplementen te geven ter voorkoming van (verdergaande) artrose.