Halfjaarlijkse injectie tegen vlooien voor uw kat

Hoe werkt deze injectie?

Eén injectie Program® voorkomt dat vlooien zich 6 maanden lang kunnen voortplanten en tevens worden de reeds aanwezige larfjes in de omgeving gedood. Dit is een belangrijk gegeven omdat voorplanting het belangrijkste wapen van de vlo is. Zeker als u bedenkt dat 10 vlooienvrouwtjes in 1 maand totwel....15.000 eitjes kunnen leggen! Dus met slechts 2 injecties per jaar voorkomt u een vlooienplaag!

De injectie doodt geen volwassen vlooien en zodoende kan er incidenteel nog een vlo op uw huisdier vóórkomen. Echter deze kans is met 95 % afgenomen in vergelijking met de situatie dat de kat niet behandeld is.

Wat als mijn kat al vlooien heeft...?

Mocht uw kat al last van vlooien hebben dan adviseren wij een tijdelijke combinatie met een vlooiendodend preparaat om de volwassen vlooien en de nog uitkomende exemplaren te doden. De Program®-injectie en het vlooiendodende middel zijn zonder risico naast elkaar te gebruiken. Indien uw kat last heeft van een vlooienallergie kan deze combinatie blijvend gebruikt worden.

Wat zijn de voordelen van deze injectie?

  • Met slechts 2 injecties per jaar wordt uw kat het hele jaar behandeld. Vaak wordt het toedienen van een maandelijkse pipet vergeten of is het zo'n gedoe omdat uw kat op de vlucht gaat...
  • Het is bewezen veilig en mag toegediend worden bij gespeende kittens, drachtige en melkgevende poezen.
  • Geen resten van een pipet in de vacht waardoor uw kat veilig geaaid kan worden.
  • Ideaal voor lastig behandelbare katten of eigenaren die moeite hebben met het opbrengen van de pipet.
  • Een injectie kan in combinatie met de jaarlijkse vaccinatie, dus u hoeft maar 1 keer extra te komen met uw kat.
  • De injectie kan ook toegediend worden door een assistente en dan zijn er voor u geen extra consultkosten aan verbonden.