Hoe krijg ik de vlooien weg bij mijn huisdier?

Waarom blijven er vlooien zichtbaar bij mijn huisdier?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom uw huisdier niet van de vlooien af komt. Hieronder volgen enkele tips die u kunnen helpen:

  • Behandel alle dieren in huis tegelijk, met name ook de katten die buiten komen. Dus ook de dieren die niet besmet zijn!
  • Herhaal de behandeling midddels een pipet in de nek elke maand. Bij een ernstige besmetting, of een vlooienallergie bij uw huisdier, is het zelfs aan te raden om de behandeling reeds na 3 weken te herhalen.
  • Was uw huisdier NIET vlak voor of na de vlooienbehandeling. Veel eigenaren hebben de neiging hun hond eerst goed te wassen om de vlooien weg te krijgen. Als men daarna een pipet toedient werkt deze NIET. Het middel verspreidt zich via de vetlaag van de huid en deze heeft u met het wassen letterlijk om zeep geholpen. Stel het wassen uit tot minimaal 2 dagen voor of na de behandeling
  • Reinig de omgeving zeer grondig door dagelijks te stofzuigen, en dekens en mandjes te wassen en gebruik een omgevingsspray mits u geen kleine kinderen in huis heeft.
  • Gebruik een effectief middel dat geschikt is voor het gewicht van uw huisdier. Er zijn veel middelen verkrijgbaar op de markt die lang niet allemaal effectief zijn. Ook denken we dat vlooien resistentie aan het ontwikkelen zijn tegen bepaalde middelen. Hierdoor zijn middelen die voorheen zeer goed waren, nu mogelijk niet afdoende. Het is daarom raadzaam wanneer u bovenstaande adviezen reeds heeft opgevolgd en u toch vlooien blijft zien, over te schakelen naar een ander middel. Bel of mail ons voor advies of kom gerust langs aan de balie. Voor honden bestaan er tabletten die 1 of 3 maanden werkzaam zijn. Ditzelfde middel hebben we voor de kat in de vorm van een maandelijkse tablet of een pipet die 3 maanden werkt.
  • Wist u dat er voor katten een halfjaarlijkse injectie bestaat die zeer effectief is? Zeker bij een vlooienallergie is dit raadzaam om besmetting en huidklachten te voorkomen. NB: Wanneer uw kat al vlooien heeft zullen deze eerst met een ander middel erbij gedood moeten worden.
  • Tot slot: Hou vol! Het kan wel 3 tot 4 maanden duren om van een ernstige vlooienbesmetting verlost te raken. Heeft u al van alles geprobeerd en blijft u vlooien zien? Kom dan langs voor advies. Mogelijk ontdekken wij de hiaten in uw behandeling en kunnen we u een advies op maat geven voor uw situatie.