Hoogwaardige, betaalbare diervoeding van SPECIFIC®

Wij zijn continue bezig om de kwaliteit van onze dierenkliniek te verbeteren, zodat we u als klant altijd een optimale service en hoogwaardige producten kunnen aanbieden. Naar aanleiding hiervan hebben wij besloten om als huismerk SPECIFIC® voedingen te adviseren, een hoogwaardige veterinaire voeding, met een optimale service, binnen betaalbare grenzen.
Wij willen u graag nader informeren waarom wij gekozen hebben voor SPECIFIC® en hopen dat u net zo overtuigd raakt van de kwaliteit als wij.
 

Kwaliteit en voor alle patiënten de juiste voeding

Voor ons is het (naast een goede kwaliteit voeding) ook belangrijk dat er voor elke patiënt een passend diervoer beschikbaar is. Voor vrijwel elke aandoening geldt weer een aangepast voedingsadvies. SPECIFIC® heeft hierin een ruim aanbod, zodat er voor onze patiënten altijd een passende keuze is. Daarnaast heeft SPECIFIC® ‘standaard’ voedingen voor gezonde dieren.
Voor een groot ras zijn andere verhoudingen (van o.a. Calcium en Fosfor) nodig dan een kleinere hond i.v.m. het risico op het ontstaan van o.a. gewrichtsproblemen. SPECIFIC® maakt hier onderscheid hierin. Ook wordt onderscheid gemaakt in de levensfase van het dier, waarin ook de behoeften naar specifieke voedingsondersteuning verandert (puppy – adult – senior voedingen).
DE SPECIFIC® voedingen zijn gebaseerd op vis-eiwitten en zijn rijk aan omega-3-vetzuren uit duurzame bronnen uit de zee. Omega-3 ondersteunt een gezonde vacht en huid, helpt om soepele gewrichten te behouden, ondersteunt de ontwikkeling van hersenen en ogen, versterkt het immuunsysteem en bevordert een goede gezondheid van het hart. Daarnaast zijn alle andere belangrijke ingrediënten in de juiste verhoudingen aanwezig: vezels, koolhydraten, vetten, vitaminen en mineralen. 


Duurzaamheid

Voor steeds meer mensen staat een beter milieu centraal en dat is onlosmakelijk verbonden met het begrip duurzaamheid. Ook bij SPECIFIC® speelt duurzaamheid een grote rol. Alle vis in de voedingen van SPECIFIC® zijn afkomstig van geaccrediteerde duurzame bronnen en worden gevangen met duurzame vormen van visserij. 
Maar, SPECIFIC® steekt meer energie in duurzaamheid. Enkele jaren terug hebben zij verpakkingswijzigingen doorgevoerd, waardoor het gebruik van plastic met 18 ton per per jaar verminderd is. Zij investeren op dit moment om vanaf eind 2023 alle voedingen in recyclebare verpakkingen te verpakken zodat er nog meer afval bespaard wordt. Dit is een innovatieve ontwikkeling zeker als men bedenkt dat desondanks de houdbaarheid van de voeding niet in het geding komt.


Vaste formule

Alle producten van SPECIFIC® worden, voor ze op de markt komen, grondig getest en met grote precisie geproduceerd met hulp van vaste formules. Hierdoor waarborgen zij de kwaliteit en zorgt SPECIFIC® ervoor dat het voer in elke zak precies de juiste hoeveelheden voedingsstoffen bevat. Dit klinkt logisch, maar is helaas bij veel (goedkopere) merken vaak niet het geval; om hun voedingen goedkoop aan te blijven bieden passen dergelijke voedingen de samenstelling van hun voer aan afhankelijk van het aanbod aan (goedkope) ingrediënten vanuit de markt. 


Smaakgarantie

Vanwege het feit dat wij ervan overtuigd zijn dat de overgang naar een SPECIFIC® voeding voor u en uw huisdier een positieve ervaring zal zijn, krijgt u op alle droogvoedingen van SPECIFIC® (bij de eerste aankoop van een kleine verpakking) een 100% smaakgarantie.  Dat betekent dat u uw geld volledig retour krijgt indien uw huisdier de voeding niet accepteert.
Als u voor de eerste keer SPECIFIC® voeding meeneemt voor uw dier, zullen we u een overgangsschema meegeven, zodat uw dier en zijn/haar maag en darmen, langzaam kunnen wennen aan de nieuwe voeding.
Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. 


Spaarkaart

Wanneer u SPECIFIC® voeding bij ons in de kliniek koopt kunt u gebruik maken van een spaarkaartsysteem: met de spaarkaart kunt u na vijf dezelfde verpakkingen SPECIFIC® de zesde verpakking gratis bij ons afnemen. 


Treats

Omdat we zoveel van onze huisdieren houden willen we ze natuurlijk ook af en toe verwennen met een snoepje. Daarom heeft SPECIFIC® ook verschillende Treats geïntroduceerd. Zo zijn er bijvoorbeeld speciale snoepjes ontwikkeld voor de gebitsverzorging, biologische treats en uiteraard hypoallergene treats. Zelfs wanneer uw huisdier overgewicht heeft zijn er snoepjes beschikbaar met een lager calorie-gehalte. 


De voedingen van Royal Canin® blijven bij ons verkrijgbaar, maar hebben we beperkt voorradig. We raden u dan ook aan om van tevoren contact op te nemen, indien u nieuwe Royal Canin® voeding wenst op te halen voor uw dier. De voedingen van Hill's® gaan volledig uit ons assortiment.

Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden.