Huisdierverzekering

Voor sommige mensen is een huisdierenverzekering onbekend terrein. Ze weten niet dat het bestaat en al helemaal niet wat het inhoudt. De meeste gezinnen hebben wel een inboedelverzekering en een auto verzekering, maar hun viervoeter is niet verzekerd. Terwijl er net meer kans is dat hier iets mee gebeurt en niet met de tv die altijd op dezelfde plek staat.

Waarom verzekeren?

Met een dierenverzekering wordt u behoed voor onverwacht hoge kosten. De meeste mensen kunnen een kleine rekening nog wel zo ophoesten, maar kunt u dat ook wanneer uw hond of kat onder een auto loopt en bijvoorbeeld een gebroken poot heeft?

De diergeneeskunde in Nederland is van een hoog niveau en er is steeds meer mogelijk, ook voor huisdieren. Meer geavanceerde mogelijkheden betekent ook een hoger prijskaartje. Beschikt u dan ook niet ten alle tijden over extra geld dan is het eigenlijk noodzaak om een dierenverzekering af te sluiten. De medisch noodzakelijke behandeling kan dan gewoon uitgevoerd worden, zonder dat men zich zorgen hoeft te maken over de financiële consequenties.

Wat zijn de kosten van een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering voor uw huisdier is afhankelijk van een aantal factoren

  • De leeftijd van het huisdier
  • De leeftijd van het dier op moment van afsluiten
  • Het ras en gewicht
  • De verzekeringsmaatschappij

Hoe jonger het huisdier op moment dat u de verzekering afsluit, des te goedkoper de verzekering in de rest van het leven. U doet er dus goed aan om een verzekering op zo vroeg mogelijke leeftijd af te sluiten, dat is een goede investering voor de toekomst. Verzekeren van oudere dieren is over het algemeen duurder dan de verzekering van een jong dier. Er bestaan verschillen in kosten per verzekeringsmaatschappij maar de uitdrukking goedkoop is duurkoop is zeker vaak van toepassing in de verzekeringsbranche. Een goede afweging van wat wel en niet door de dierenverzekering gedekt wordt is noodzakelijk om tot een juiste beslissing te komen. Bekijk hier een goede vergelijkingssite met actuele en objectieve informatie over alle huisdierverzekeringen in Nederland.