Maand van de glimlach

Veel baasjes van honden en katten hebben niet in de gaten dat hun huisdier gebitsproblemen heeft. Dit komt omdat het gebit wel heel ernstig aangetast moet zijn, voordat uw huisdier echt stopt met eten. Verschijnselen die u kunnen opvallen zijn:

  • stinkende adem
  • verkleuring van tanden door tandplaque of in een verder gevorderd stadium tandsteen.
  • overmatig veel kwijlen
  • bloedend tandvlees
  • slechter harde brokken eten of niet goed kauwen.

ImageHeeft uw hond één van bovenstaande verschijnselen? Maak een afspraak en laat het gebit van uw dier beoordelen. Dieren blijven toch eten ondanks gebitsproblemen. Maar als gebitsproblemen tijdig ontdekt en behandeld worden, kunnen kiezen en tanden gespaard blijven! U kunt ook deze gebitsmaand telefonisch een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole bij de assistente. Zij zal het gebit van uw dier beoordelen en advies geven over de verzorging. NIEUW DIT KEER IS HET GEBRUIK VAN EEN SPECIALE TESTSTRIP!  Deze geeft een indicatie over de ernst van de tandvlees ontsteking en of er een diepere ontsteking aanwezig is in het kaakbot bij uw dier. Indien er een gebitsreiniging wordt geadviseerd, is het afhankelijk van de conditie en leeftijd van uw dier, mogelijk raadzaam om eerst een consult en eventueel bloedonderzoek te plannen bij een dierenarts. Bij een gebitsbehandeling onder narcose kunnen er, indien gewenst, röntgenfoto's van het gebit worden gemaakt. Indien dit laatste het geval is, komt uw dier terecht bij ons speciale gebitsteam

Veel problemen kunnen worden voorkomen door de tanden te poetsen bij uw dier. We zien echt dat het effect heeft als baasjes dit consequent volhouden. Bekijk hieronder het korte instructie filmpje waarin u stap voor de stap de tanden leert poetsen bij uw hond:

Ook uw kat kunt u de tanden poetsen! Bekijk in het korte filmpje hieronder hoe u dit het beste kunt aanpakken:

Ook hebben we nog leuke gebitsverzorgende speeltjes, gebitsverzorgingsproducten en kauwsticks verkrijgbaar voor petpunten!

Image


Neem gerust telefonisch contact op voor vragen of voor het maken van een afspraak voor een gratis gebitscontrole bij de assistente! (U kunt deze afspraak niet via onze online afspraken planner maken want dan komt u terecht bij een dierenarts.)