Over onze katvriendelijke praktijk

Dierenkliniek Hoogveld is aangesloten bij de International Society of Feline Medicine. Dit omvat een kwalificatiesysteem voor praktijken op het cat friendly gebied van kattengeneeskunde, de “Katvriendelijke praktijk” (Cat Friendly Practice, zie voor meer info www.icatcare.org). Dit concept is overgewaaid vanuit Engeland en Amerika. Het staat voor waarborging van kwalitatief goede kattengeneeskunde. Simpelweg omdat de kat nou eenmaal geen kleine hond is en op specifieke punten aandacht verdiend. Wij hebben op dit moment een "Silver level" katvriendelijke praktijk.

isfmCollega's onder ons hebben zich verder bekwaamt in de kattengeneeskunde middels het continue volgen van nascholingen. De kliniek is optimaal ingericht naar de wensen van de kat en wij hanteren een katvriendelijke manier van werken. Concreet houdt dit in dat er meer rekening wordt gehouden met u en uw kat:

 • We kittensproberen zoveel mogelijk de kattenconsulten in clusters te plannen. Op deze tijdstippen zullen dan hoofdzakelijk katten in de praktijk aanwezig zijn en zo min mogelijk honden (spoedgevallen uitgezonderd). U zult begrijpen dat dit op drukke momenten moeilijk te realiseren is.
   
 • De wachtkamer is aangepast zodat het wachten in de wachtkamer voor katten minder stressvol zal zijn.
   
 • Assistentes zijn behulpzaam bij het maken van afspraken en letten erop dat de wachttijden zoveel mogelijk worden beperkt.
   
 • Spreekkamers zijn op een katvriendelijke manier ingericht. (waarbij o.a. gebruik wordt gemaakt van Feliway® voor de omgeving en Felifriend® voor de handen van de medewerkers)
   
 • Wij werken volgens de “cat friendly handling guidelines” waarbij de kat op een optimaal  katvriendelijke methode wordt gehanteerd en behandeld.
   
 • Een aantal dierenartsen en assistentes heeft zich meer toegelegd op de geneeskunde van de kat en  volgen hiertoe nascholing en cursussen. Voor specifieke vragen en adviezen kunt u bij hen terecht.
   
 • Er is een ruime hoeveelheid aan informatiefolders beschikbaar over ziektes, preventie en andere zaken rondom de gezondheid van uw kat.
   
 • Indien uw kat onverhoopt toch opgenomen moet worden dan zal deze opgenomen worden in onze speciale kattenopname, voorzien van alle gemakken om het verblijf voor uw kat zo aangenaam mogelijk te maken. (locatie Echt)

opname 2
Op deze foto ziet u onze kattenopname. De katten zitten gescheiden van de honden in een ruimte waar gebruik wordt gemaakt van Feliway. De hokken zijn ruim en ingericht met een kattenbak, dekentjes, mandjes en speelgoed. Katten kunnen elkaar niet aankijken zodat er geen onderlinge stress bestaat. Eén van deze hokken kan worden omgebouwd tot zuurstofkooi (zie foto eronder). Via een speciaal apparaat wordt continu een hoge concentratie zuurstof in het hok geblazen. Ideaal voor benauwde katten. Toediening van vocht en medicatie gebeurd via infuus indien nodig. Ook aan onze kleinste en onderkoelde vrienden is gedacht. Op de foto hieronder ziet u onze zuurstof en warmteruimte (couveuse) waar nauwkeurig zuurstof, warmte en vochtigheidsgraad kan worden geregeld.

 

opname

 zuurstofkooi

Zo bieden wij u diergeneeskundige zorg specifiek gericht op uw kat. Uitgebreide mogelijkheden (binnen onze kliniek) zoals echografie, echocardiografie, chirurgie, uitgebreid bloedonderzoek, bloeddrukmeting, orthopedie etc. maken dit compleet. Dit alles voor het welzijn van u en uw kat!